neděle 28. dubna 2013

Ouje...

     Točka, tma, klepka, zima, teplo, smutek, vzpomínky, zvláštní pocity, ne tobě nedám máš to marný, dojdu sama, čumim do zdi, budění telefonem, zdrhání z domu, cizí postel, ne stejně ti nedám!, schopnost naštvat pár lidí, příchod v 6, nemoct usnout, tma, točka, zima, teplo, bílá zeď, buzerace, songy, točka, chtění pryč z té vyjebané vesnice! Chtění pryč od všech! Jak? Jak mám všecko dávat? :P
 

čtvrtek 18. dubna 2013

Jak se vyléčit?

   V pátek večer mě začlo bolet ucho... Asi do 11 do večera jsme byly venku. Po příchodu domů to už byl extrém, takže to dopadlo tak, že kolem půlnoci jsme šly přes vesnici ke kámošovi pro ibalginy. Doma jsem pak na internetu četla o ibalginu- hlavně dávkování. Když jsem se dočetla až k ,,Nekuřte".. A na jiných stránkách k zánětu ucha: ,, Co nejdřív navštivte lékaře".. ,, Nechoďte ven".. Tak mi došlo, že jsem asi ,,trochu" magor. No dřív to došlo Zuzce než mně :D.. Kolem 2 jsme se konečně dostaly do postele.. Ráno jsme stávaly v 6. Celej den na závodech. Jedla jsem ibalginy (u toho rumový pralinky :D).. Začínala jsem mít divnej hlas, z čehož jsem si dělala srandu :D.. V neděli jsem přišla o hlas definitivně a od rána jsem pouze šeptala. V pondělí jsem šla teda k doktorovi, ten mně předepsal nějakej homeovox na hlasivky a nějaký kapky na zánět spojivek. S tím, že nemám chodit ven ani do školy. Cestou domů jsem se ale ještě ,,nachvilku" zakecala, což znamená, že jsem venku byla ještě celkem dlouho. V úterý jsem se vážně léčila (když nepočítám hraní se psem na zahradě :D), ve středu jsem při první příležitosti (ta se naskytla hned odpoledne) zdrhla z baráku za kámošema. Potom jsem šla nachvilku fotit na zahradu. A pak až chvilku před půl dvanáctou jsem se co nejpotišejc dostala z baráku kvuli tomu, že jsem potřebovala něco u kámošky. Bydlí na druhým konci vesnice, takže jsem si na cestu sehnala společnost :D.. Vrátila jsem se kolem půl druhé a šla jsem spat.. A ty prášky s divným názvem? Ty mám brát každou hodinu- beru je když si zrovna vzpomenu. A ty kapky? Ty se mi hned první den povedlo ztratit :D.. Teď jsem dovařila brambory a chystám se jít navštívit doktora, kterej to sice ještě neví, ale už mě pustí ven abych mohla legálně začít se sestavou na dogfrisbeečko :D.. No du se zkulturnit a vycházim.. S mojim štěstím na potkávání různých lidí uvidim, kdy dondu dom :D..
 Ale výsledek mojí léčby? Nemám zánět spojivek! A hlas se mi už celkem vrátil- mluvim jak retard, ale MLUVIM! :D..




neděle 14. dubna 2013

Fitmin DiscDog Funn Weekend 2013


     V pátek po škole se mnou domů přijela i Zuzka, která nám na závodech měla dělat psychickou podporu (abych se nescvokla z bordery :D).. Při hrabání zahrady jsme objevili slepýše, kterýho jsme potom nesli na procházku s Flouwuší přes půl vesnice aby jsme mu našli lepší místo (pařez u hřbitova byl prej ideální :D), na louce jsme Flowuše házeli tenisák a když vypadala aspoň trochu vyčerpaně vrátili jsme se domů. Potom jsme se vydaly na večerní procházku za účelem potrénovat ještě hody (psiska byly doma) u hasičárny jsme si  chvilku házely- do té doby než se Zuzce povedlo trefit auto, to jsme rači nenápadně zdrhaly pryč. Cestou jsme potkaly na chodníku žábu, což znamená, že tentokrát jsme táhly přes půl vesice žábu na lepší místo. Cestou jsme potkaly kámoše kterýmu jsem ji nabídla a když zjistil co to táhnem tak nás považoval za cvoky... Šel teda domů, my odnýst žábu a šly jsme si sednout na lavičku, že si budem ještě chvilku někde házet. Nějak se mu nás povedlo ještě najít, což znamená, že jsme se na celkem dlouhou dobu zakecaly s ním a už sme nestihly házet!.:P.. Už venku mě bolelo ucho, ale po příchodu domů to byl už extrém. Na internetě byly pouze rady typu: okamžitě vyhledejte lékaře. Na což jsme opravdu čas neměli. Což znamená, že kolem půlnoci jsme šly přes vesnici ke kámošovi pro ibalgin. Ale pomohl! :D.. kolem druhé ráno jsme se konečně dostaly do postele..
   Ráno jsme stávali už v 6! :P.. Nachystaly jsme věci za hlavní jsem považovala: ibalgin, frisbeečka, psa a peníze. Proto netušim proč sme táhli tolik věcí k tomu. A vyjeli jsme. Na místě jsme byli mezi prvníma, postavily jsme stan, šly se zaprezentovat a projít se s Flouwulí. Většina lidí se rozhazovala a já už jsem se děsila kam jsme to zase vlezly. Všem to lítalo tak luxusně! :D... Přemohla jsem se a šla jsem si zkusit párkrát zaházet na terč (kterej jsem viděla poprvé)- no o tom jak mně to šlo bych radši mlčela. :D.. A pak už se začalo jako první Dogdartbee. Šli jsme jako 12, takže jsem měla ještě čas se podívat na někoho přede mnou, jak to vlastně probíhá. Potom už jsem šla pro Flowušu, aby se ještě rozhýbala. Cestou jsem se poptala ještě lidí co šli zrovna naproti na pár ,,detailů" co se týče pravidel a zachvilku jsme šly už na start :D.. Moje největší přání: ,, bordero nezdrhni mně!" a ,,lidi, dyžtak se uhněte ať vás neterfim".. Naštěstí to probíhalo celkem v pohodě. 9 hodů jsme nějak zvládli, občas jsme se i trefily, jednou se mi povedlo přešlápnout. Ale věděla jsem že poslední nebudeme! :D.. Jak pověsili výsledky zjistili jsme, že se nám povedlo nasbírat 120 bodů a tím pádem jsme 23/34. Já to považuju za luxusní výsledek! :D.. Vzhledem k tomu, že většina už několik let závodí a jenom pro nás a ještě jeden tým to byly první závody.
   Další byla Super Minidistance. Nějak tak automaticky jsem počítala s tím, že půjdem zase 12. Proto když nás hlásili jako 3, byl to pro mě celkem šok. Flouwulu jsem nestihla vůbec rozhýbat a hnedka jsme šly na start. Nějak jsme to odházely a zajímalo mě kolik jsme tímto mohly získat bodů :D.. Šly jsme se projít, aby se ten cvok aspoň vychodil a já rozdýchala ten šok. A myslela jsem si, že tímto to pro nás už skončilo. Když jsme se po skončení posledního týmu šly podívat na výsledky, ve kterých jsem se vůbec neorientovala, takže mi je vysvětlili nějací ochotní lidi (no, to byli všichni :D) kolem a taky mi bylo oznámeno, že je ještě jedno kolo- celkem fajn zjištění :D.. Po prvním kole jsme byly 23/36 s 11 body. Druhé kolo se šlo podle opačného pořadí výsledkovky prvního kola, takže jsme měly celkem čas. Tentokrát jsem stihla Flouwulu rozhýbat a náš start nebyl proto už tak hektickej :D.. Něco se nám povedlo a měla jsem z tohoto kola o hodně lepší pocit než z prvního. Co mě celkem překvapilo, tak když se Flouwule povedl disk chytit ve středové lajně, tak nějací lidi za páskou začli jásat. Takový povzbuzování u agility nenajdete. Celkově se mi tady atmosféra líbila víc. Šly jsme se projít tentokrát už s pocitem, že to je úspěšně za náma bez nějakýho trapasu. A s pocitem, že na agi závody kašlem a začínáme s dogfrisbee! :D.. Potom se šlo už jenom finále Dogdartbee do kterého jsme logicky nedošly a proto jsme ho už jenom v klidu sledovaly. Po vyhlášení ještě vyvěsili vysledky Minidistance po druhém kolem. Skončili jsme tedy 17/36- v té lepší polovině! :D :D :D.. Ve druhém kole jsme měli taky 11 bodů (chvilku nám foukalo!) pro mě bylo ale lepší než první!.. Potom už jsme šly zbalit věci a čekaly až pro nás přijedou. S Flouwulí jsme si nachvilu ještě vytáhly frisbeečka (no kdo by nevyužil ten prostor? :D) a ještě jsme si zkusily pár různých hodů. Aaano můj pes je prostě génius! To, že dneska jsem přišla definitivně o hlasivky, bolí mě v krku, mám zánět spojivek, asi i ucha. Tak to už jsou jenom malý detaily :D :P.. A za 3 týdny snad do Tovačova ( !!!Freestyle!!!). Flouwulí, prosím nehárej! :D..

Video z našeho pokusu po skončení:
 

+ ještě ze závodů tadyk:
https://www.youtube.com/watch?v=8Sopw71NECM


pátek 12. dubna 2013

...

Je 8 minut po půlnoci, což znamená, že již dneska jedeme na naše první dogfrisbeečkový závody. Já neumim házet, u Flouwule se bojim, že budou zajímavější psi a asi hlavní věc- s nějvětší pravděpodobností mám nějakej zánět v uchu. Což se mamka nesmí dozvědět, protože by jsme zítra nikam nejeli. Což znamená že ještě kolem půlnoci lítám po vesnici pro Ibuprofen. No ono když vás začne bolet uchu někdy odpoledne a vy v té zimě jdete se psem na louku a potom ještě večer ven, kde se zakecáte a vrátíte se kolem 22 hodiny, tak se asi nemůžete pak divit, že v tuto dobu už vaše ucho odumírá. Poté co jsme se Zuzkou prolezli internet, co na to pomáhá a všude jsme našli pouze: ,,jeďte na pohotovost", ,,hned ráno navštivte lékaře" a podobně tak si vážně připadám jak debil, když na toho si kvůli závodům můžu udělat čas až zítra večer... No.. Doufám, že zítra nějak přežiju, že Flouwule nebude moc hrabat a že mně se nepovede přizabít nějaký kolemjdoucí špatně hozeným frisbeečkem :P

pondělí 1. dubna 2013

Prázdniny po našem :)..

         To, že na ostatních školách ve středu končili všichni brzo, jenom my jsme tvrdly v té nudné budově až do 15:50 jsem považovala už za detail.. Potom, co jsme dočučeli pitvu veverky jsme byli už konečně propuštění domů! A prázdniny začaly!
    Cestou domů od autobusu jsem potkala kámoše, se kterým jsem se ,,chvilku" zakecala a domluvila na večer. Domů jsem přišla tím pádem s menším zpožděním. Vzala jsem psiska ven a kámoška, ke které jsem se měla stavit už měla smůlu, protože jsem nestíhala :D.. Večer se pro mě stavili kolem 8. Můj plán, že tak do hodinky budu doma nějak nevyšel a vracela jsem se chvilku po půlnoci :D..
        Dál stojí za zmínku asi až pátek. Odpoledne jsem se na sebe naštvala, že jsem neschopná a neumím vůbec házet, proto jsem vzala frisbeečka, sluchátka a šla na hodinku a půl házet na louku. Toto bych měla praktikovat asi častějš :D.. Potom co jsem se vrátila domů mi přišla smska od Zuzky. Šla jsem se s ní teda domluvit na fb, jestli přijede. Zjistili jsme, že v sobotu nejezdí autobusy, takže by u nás musela zůstat až do neděle, což se jejím rodičům mně z neznámého důvodu nelíbilo :D.. Asi 8 minut před tím, co jí měl odjíždět autobus mi napsala, že jí to dovilili. Myslela jsem si, že nemá šanci stíhat, ale je asi génius a dala to! :D..
     Se psiskama jsme se vydaly na večerní procházku, kterou jsme pojaly trochu jako exkurzi kde kdo bydlí :D.. Flouwule se stihla seznámit s nějakou kočkou a celkem mě překvapila tím, že ji nechtěla sežrat.. Když jsme přišly k domu a uslyšely jsme jekot mojí ségry, která byla nemocná, rozhodly jsme se jít ještě někam projít než usne.. A tak jsme o půlnoci seděly v zastávce a kecaly, a mrzly :D.. Cestou domů mě Flouwule už naštvala, takže jsem ji pustila a když prolítla každou zahradu co mohla, tak jsem jenom doufala, že v tuto dobu budou už všici lidi spát.. No, trochu jsem se spletla a na jedné křižovatce jsme potkali 3 lidi, který jsem samozřejmě znala :D.. Na fb mi pak jeden z nich napsal, ať jdeme nachvilku za nima na cígo.. Zuzku se mi nepovedlo přeluvit, tak jsem šla sama, s tím, že tak do 5 minut přijdu.. Přece jsme ju ale nemohli nechat nudit se u facebooku a tak jsem ho vzala k nám na noční návštěvu :D.. Sice jsem jí slíbila, že JE domů nepřivedu, ale proč né jenom JEHO žejo? :D... S jejího výrazu jsem měla pocit, že jak potom zůstaneme sami, tak mě přizabije nejmíň (divný.. Přežila jsem! :D)..  Nakonec se jí povedlo i vyhrát nad ním v jedné věci, čímž nám domluvila program na nastávající dopoledne (nakonec stejnak nevyšel :D).. U toho na něho zvládala být stále extrémně ,,milá"... Když se rožnulo na chodbě, šupla jsem ho za skříň, Zuzka dostala na posteli šílenej záchvat smíchu z jeho zděšenýho výrazu :D. Po zjištění, že rožnul jenom pes už bylo všecko zase v klidu :D.. Zuzce se ven nechtělo jít, takže jsem ji ještě opustila a šla jsem s kámošem na křižovatku za těma dvouma.. Dala jsem s nima 2 cíga, chvilku pokecala a pak už sem šla zpátky domů.. Zjistila jsem, že z plánovaných 5 minut bylo nakonec tak 25, ale Zuzka doma nějak přežila :D.. Nechtělo se nám spát, takže jsme si šly lehnout až někdy kolem 5 :D.. Ráno jsme se dozvěděly, že hlídáme ségry, proto dopolední plán nevyšel. Napsala jsem teda, ať se staví když tak on, že mi fakticky nemůžeme- myslela jsem si, že se stejně nestaví. Když napsala, že do 10 minut bude u nás, byl to pro mě celkem šok :D.. Rychle jsme ještě doloupaly brambory a pak už jsme šly za ním ven nachvilku pokecat :).. Samozřejmě po chvilce přijeli mamka, takže byla celá happy, že vykecáváme venku a ségry nechávám samotný doma lítat po celým baráku když mají ležet v posteli :D.. Rozloučili jsme se teda, šli jsme dodělat zbytek oběda a pak jsme byly odvezený na cvičák. Brala jsem tentokrát obě.. Šerča- super. Flouwule- erroooor! :D.. Došla jsem k zjištění, že agility v našem případě už fakticky moc cenu nemá, a proto se letos zkusíme věnovat plně dogfrisbeečku! :).. Třeba to dopadne aspoň o trošičku líp! :D.. Když už se uklidily překážky, vyndala jsem nachvilku frisbeečka a zjistila, že mi to konečně aspoň občas letí rovně a né 10 metrů ve vzduchu! I´m happy! :D.. Potom už jsme se vydaly na autobus s doufáním, že i když jsme celý včetně psů od bahna, tak nás řidič vezme.. Stal se zázrak a fakt vzal! Což znamená, že od autobusu jsme šli po cyklostezce už jenom 7 kilometrovou procházkou :D.. Flowule běhala puštěná, překvapivě poslouchala! :D.. My jsme udělaly jednu extrémní přestávku na focení, ale domů jsme došly! :D.. Večer, se Zuzce nějakým zázrakem povedlo mě vytáhnout ještě ven na procházku , tentokrát už naštěstí na kratší a klidnější. A po příchodu jsme šli celkem BRZO spát! :D.. Ráno to pro nás byl šok, když jsme zjistily, že se měnil čas. I tak se ale povedl Zuzce stihnout autobus, sice musela běhat, ale dala to! :D.. Během neděle jsem upravila fotky, klikala chvilku s Flouwulí... A večer jsem se chystala nachvilku k nám do vesnice do liďáku. Nějak se plány ale převrátily a skončila jsem u kámošem u filmu :D.. Domů jsem došla trochu pozdějš, proto se mi povedlo jít do postele kolem 4.        
Vzhledem k tomu, že Velikooce mě nijak neberou, tak jsem stávala kolem 10.. Odpoledne jsem vypadla z baráku asi na tři hoďky ke kámošovi a po příchodu jsem vzala ještě příšerky nachvilku ven..
      A teďka? Snažim se smířit s tím, že zítra musim opět do té nudné budovy, snažim se s mířit s tím, že to co bych chtěla stejnak mít nebudu, a snažim se přijít na důvod, proč vlatsně píšu takový kraviny? Viděla bych to tak, že za nějakou dobu mi začne vadit, že původně z anonymního blogu vzniklo toto a promažu to..  No.. uvidíme :)..